Lag NM 2018

Lunner Motorsport inviterer deg til Lag NM 22. – 23. september.

Dette er tredje året på rad Lunner Motorsport har gleden av å invitere til årets store klubbhappening hos oss på Stryken! Lag NM 2016 ble en stor suksess, 2017 ble enda bedre, og vi håper å kunne toppe alt i årets arrangement! Dette ser ut til å bli siste gang vi skal arrangere Lag NM før vi gir stafettpinnen videre, og vi ønsker å gi dere en uforglemmelig opplevelse.

Vårt mål for Lag NM har vært å bringe tilbake hyggen og trivselen som Lag NM tidligere har dratt med seg, og ta det tilbake til å bli en morsom, hyggelig og sosial avslutning på sesongen. Vi føler absolutt at vi har klart dette med de to foregående rundene, og tilbakemeldingene fra klubber og utøvere har vært strålende. Det gir oss motivasjon til å gå på enda en gang for å perfeksjonere arrangementet. Det ble totalt 39 lag i 2016 og 55 lag i 2017!

logo

Lag NM går over 2 dager med mye kjøring og spenning for alle deltakere og publikum.

Lørdag er det kvalifisering for alle lag, hvor spenningen er hvilke lag som kvaler best. Når kvalifiseringen er ferdig får man en rangering av utøverne i hver av de tre gruppene.
Vinneren av kvalheatet får 1 poeng, nr 2 får 2 poeng osv. De to beste resultatene pr. lag regnes sammen, og det laget med minst poeng vinner kvalifiseringen. 13 lag kvalifiserer seg direkte til A-finale.
Søndag starter med siste sjanse og fortsetter med spektakulære heat fra både A- og B-finaler hvor alle grupper i løpet av dagen kjører mot hverandre.
Spesielt for Lag NM er at det teller mye å få sin kjører gjennom heatene, da alle førere teller sammenlagt og uhell, tekniske problemer kan ha store innvirkninger på totalen.
Både junior og senior kjører finaleheat med lengde på 20min + 2 runder.

Vi gjentar fjorårets suksess hvor det vil bli delt ut en pris for beste heiagjeng, start planleggingen allerede nå! Bannere, flagg, kubjeller, fløyter, horn, heiarop, ja, det er kun fantasien som setter grenser for hva dere kan finne på for å heie frem laget deres! I fjor hadde vi fantastiske duskedamer fra Enebakk, super heiegjeng fra Trondhjem og til og med noen som hadde kledd seg ut for anledningen. Det var veldig moro å se så mange engasjerte mennesker som heiet fram egne og andres førere!

Lagsammensetning

Lag NM er i hovedsak delt i to klasser, MX 85 og MX Senior. MX 85-laget settes sammen av tre (kan også kjøres med to) utøvere fordelt på tre grupper som er gruppe 1, gruppe 2 og gruppe 3. Seniorlaget skal bestå av en MX 1 kjører, en MX 2 kjører og en kjører i Åpen Klasse (kan kjøres med to utøvere også her). Kjøreren i åpen klasse må ha en sykkel som tilfredsstiller klassekategoriene MX1, MX2 eller MX3. En sykkel kan klasses opp, men ikke ned. MX 85 har aldersbegrensning 13-15 år, mens MX Senior har begrensningen 15-99 år. Det finnes ingen krav til ferdigheter, løpet er åpent for alle utøvere.

Klubblag

Samle sammen to eller tre førere internt i klubben per lag, klubben kan stille med så mange lag de ønsker. Krav til klubben er at den er tilknyttet NMF. Utøveren må stå som hovedmedlem i klubben.

Regionslag

Om klubben ikke har nok førere til å kunne stille med et eget lag, eller om dere har fire så en blir stående utenfor kan et regionslag være løsningen. Samle sammen 2/3 førere innad i regionen per lag. En klubb kan altså stille med klubb- og/eller regionslag. Regionslagene deltar i konkurransen med samme vilkår som klubblag, men Regionslagene kan ikke bli NM-mestre og vil bli rangert fra 5. plass og nedover.

Bli med du også!

Det er altså ingen grunn for at du som utøver ikke kan være med på dette, og det er ingen grunn til at du som sitter i styret ikke kan sende minst en utøver fra klubben. Lag NM passer for utøvere i alle nivåer, og fokuset skal helt klart være samhold og hygge i klubben og laget/lagene.

Vi håper at alle MX-klubber og/eller regioner i Norge stiller med minst ett lag hver slik at vi kan fortsette å jobbe for at Lag-NM kan stabilisere seg som et av årets høydepunkter. Vi i Lunner skal sørge for et heidundrende arrangement, så dette bør dere ikke gå glipp av!

Påmelding sendes inn på e-post til post@lums.no fire uker før. Her trenger vi kun antall lag og lagledere. To uker før trenger vi utøvere.

Praktiske opplysninger:

Dusj/WC: Anlegget er utrustet med dusj/WC.
Kiosk: Kiosksalg for kalde og varme retter, etc. i klubbhus.
Strøm: Det er mulig å koble seg opp med strøm.
Parkering: Plasser holdes av for din klubb eller region for at lagene samles, og det kan settes opp telt og diverse for å sikre seg en trivelig helg. For publikum er det gratis parkering.
Startkontigenten er på kr 3 000,- pr lag.
Kontaktperson: Simen Mindrebøe – 948 89 804

For mer informasjon om klasser, påmelding, og løpsgjennomføring, se spesialreglement for Lag NM.

Lunner Motorsport ønsker dere alle hjertelig velkommen til Stryken.

Live Stream fra Lag NM 2017 av Ractik TV:


Live Stream fra Lag NM 2016 av Ractik TV: