Årets første VM-poeng og nesten pallplass i England

I helgen var det tid for første VM-runden i England, på spektakulære Matterley Basin. Lunner-førerne Håkon Østerhagen og Kevin Horgmo stilte til start i henholdsvis MX125 og MX2.

Det regnet mye i forkant av helgen og sammen med ekstreme vindkast natt til lørdag ble lørdagens tidsskjema endret og første trening ble først gjort kl 12:00 lokal tid.

Håkon Østerhagen

Lørdagen startet med 5. beste tid på tidskvalen i sin gruppe, som gjorde at han kunne velge startspor som nummer 10 i heatene.

Håkon kom som 10 ut i starten i første heat, men var nedpå en tur og passerte som nr 16 etter første runden. Med jevn og god kjøring klarte han å klatre helt til 7. plass når målflagget kom. En svært god start på sesongen.

Heat to kunne knapt ha startet bedre – Holeshot! Etter en litt rotete første runde falt han ned på en 7. plass, men med solid kjøring resten av heatet endte unggutten på en fantastisk 4. plass. Vi er imponert! Sammenlagt i helgen endte Håkon på 4. plass, kun 3 poeng unna pallplass. Vi gleder oss veldig til neste runde som går i Spania 18. – 19. april.

Østerhagen tar starten foran Liam Everts

Veldig fornøyd med sesongens første EM runde i Matterly Basin! Etter masse regn ble banen ett gjørmehøl!! På tidskvalen kjørte jeg inn til 5 i min gruppe, total 10. I første heat fikk jeg en grei start, kom ut som nr. 10, velta og falt ned til 16. Klarte og kjempe meg opp til en syvende plass og denne holdt jeg på til målgang. I 2 heat tok jeg holeshot,fikk ikke helt til den første runden og jeg slapp forbi 7 stk på kort tid. Fikk bedre til utover i heatet og klarte tilslutt en 4 plass, dette er jeg selvfølgelig kjempefornøyd med. Totalt ble jeg 4 som blir 32 em poeng

Håkon Østerhagens egne ord på Facebook

Kevin Horgmo

Kevin er i år på nytt team og klasset seg opp fra EM til VM. Det var mye nerver knyttet til helga, og med høye skuldre kjørte han inn til en 34. plass på lørdagens kvalifisering.

Søndagen ble derimot en god del bedre, og tross dårlig startspor og langt bak i feltet etter første sving kjempet han seg inn til en 23. plass i første heat.

I heat to ble det enda bedre. Kevin klarte å få ned skuldrene noe og kjørte bedre. Lå på 28. plass etter første passering, men kjempet seg jevnt fremover og endte med 19. plass og to VM-poeng.

Veldig fornøyd med hvordan dagen ble med tanke på at jeg ikke hadde noen bra dag igår på kvalen. Jeg slet også på treninga imorges, men når heatene kom ble kjøringa bedre og bedre.
Siden jeg hadde så dårlig kval så sto jeg helt ytterst på grinda. Hadde to bra starter, men måtte på uttern i første sving, og var utenfor top 30 i begge heatene.
I første heatet kjempet jeg meg til en 23.plass. Slet litt i starten av heatet, men ble mye bedre kjøring de siste 20 minuttene.
I andre heatet så var jeg på fra første stund, kjørte mye mer aggresivt, klarte å få bra flyt, og lekte meg mer med banen. Kom inn på en 19. plass og fikk de første 2 poengene for sesongen. Gleder meg nå til neste helg og nye muligheter i Nederland.

Kevin Horgmos egne ord på Facebook

Totalt ligger nå Kevin på 23. plass, og vi ser frem til neste helg hvor VM går i Valkenswaard i Nederland.

Lunner Motorsport gratulerer dere begge med flotte resultater.